Türk Adı Silinemez. Nokta.

Türk milleti, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kurucu unsurudur.

Bugünlerde, paşamız Erdoğan'ın da sayesinde temel kimlik olan Türklük artık herkesin söylemekten çekineceği bir hale geldi. Bunun sorumlusu tabikii Erdoğan. Yıllardır terörle mücadelede olan Türkiye, hiç bir zaman bu kadar çaresiz ve beceriksiz yönetilmemişti.

Taviz, taviz, taviz... Taviz politikasının gideceği yer belli. Sonunda kanla vatanını emperyalist güçlerin pençesinden alan bir milletin geldiği hal, daha doğrusu getirildiği hal ortada. Arkasında Amerika'nın olduğu açık bir oyun sergileniyor. Askerler içeride, gazeteciler, düşünürler içeride. Meydan ümmetçi/kürtçü tayfasına kalmışken, onlar televizyonlarda avaz avaz Türklüğe ağız dolusu kin ve nefret kusarken; Türk ve vatansever yurtdaşlar çaresiz.

İşte "dindar başbakan"ımızın bizi getirdiği nokta. Amerikan'ın kucağında, İsrail'in sahte özrüyle bile neredeyse bayram edecek ülke. Evet, gerçekten bir süpergüç olduk. Erdoğan'ın hedefinin Türk adını ilelebet silecek olduğunu hep söyledim. Söylemlerinde yıllardır, Türk milleti demiyor, diyemiyor. Bu millet söylemini kullanırken zaten yeterince iğrençleşiyordu. Bu asil adı ağzına almasını biz zaten hakaret kabul ederiz Erdoğan'ın... Ama sen Ziraat Bankası'ndan tut da, sağlık ocaklarına kadar bu ismi silmeye kalkarsan, bu hainliği yaparsan tarih seni affetmez.

Şu an pek çok Türk tedirgin. Ama kimse ne yapacağını bilmiyor. Yıllarca apolitize edilmiş, en ufak tepkisi dahi siyaset addedilerek engellenmiş, öğrencisi/öğretmeni/işçisi polis jopuyla ezilip, biber gazı yemiş bir nesil varken tepki göstermek zor. Rasyonel bir tepki göstermek zor.

Bu böyle gitmez biliyorum. Bir gün ama bir gün, bu sabırtaşı patlayacak. Ama şunu da biliyorum ki o gün sen de hain Vahdettin gibi İngiliz veyahut bir Amerikan gemisine binip vatandan kaçar olacaksın.

0 yorum:

Yorum Gönder