Akil Adamların Amacı NE?

Sokakta, televizyonlarda, kahvelerde ve mecliste en çok merak edilen sorulardan birisi bu. Akil adamlar ne yapacak, amaçları ne?
Bu gruptan ne bekleniyor ve bu beklentilere karşılık verebilecekler mi?

Kendi penceremden bakmama gerekirse, akil adam fikrini baştan beri mantıklı bulmadığımı söylemeliyim. Akil adam arıyorsak biz geçen sene tam 550 tane akil adam seçmiştik. Nerede mi; Ankara'da! Sorunu çözeceklerse, hukuki olarak da etik olarak da sorumlu onlar. Bunların dışındaki hiçbir kimsenin fikir beyan etme dışında hakkı yoktur.

Akil adam mantığı, sorunu çözme, sorun hakkında iş yapma hakkını bil oligarşiye vermek demektir ki bu zaten hukuken temelsiz ve mesnetsiz bir çaba. Şu günlerde mecliste yaşanan saçma sapan tartışmaların sebebi de bu! Akp ve Bdp canhıraş bir şekilde bu komisyonu resmi görevli haline getirmeye çalışıyor. Çünkü onlar da bu komisyonun şu an temelsiz ve anlamsız bir konumda olduğunun farkında!

Peki tüm bu karmaşalar dışında en baştaki soruna geleceksek amaç ne? Chp bu fikri ortaya attığında amaç yöre halklarının fikri havasını meclise taşımak gibi bir amacı vardı. Ama şu an görünen o ki, Bdp(pkk) ve Akp'nin fikirlerini ve sözde çözümünü halka kabul ettirmek var. Yani sorun olarak görülen ve hedef alınan kitle, Pkk ile masaya oturulmasını ve Pkk emellerinin gerçekleştirilmesini istemeyen kitle.

Görünen o ki 1-2 yıl gibi sürede tüm kavramlar tepetaklak oldu. Pkk özgürlük için mücedele eden bir örgüt, Tsk ve vatanseverler ise darbeci/kandan beslenen/çözüm istemeyen oldu. Gerçekten ibret verici durum.

0 yorum:

Yorum Gönder