Nedir Bu Yandaş Medya?

Herkesin ağzında bir yandaş medya lafı. Ne bu yandaş medya? Cevaplar farklı ama tek bir gerçek var, günümüzde Türkiye'de özgür gazetecilik/televizyonculuk yapmak gerçekten zor.

Yandaş medya diyince akla ister istemez kadrolu yandaş TRT geliyor. TRT her dönem iktidar borozanı olmaktan ileriye gidememiş bir kanal olarak, bu dönem hükümetin isteği ile bir kanal bile açtı.(TRT şeş) Her hükümetin kadrolaşma için temel hedeflerinden biri TRT sözde kamu yayıncılığı ilkesi ile tartışma programlarında dahi belli kişilere kucak açıp diğer kesimlerden kimseye söz hakkı tanımadı.

Tabiki TRT pastanın küçük bir kısmı, özellikle bazı gazetelerin ve bazı köşe yazarlarının da hükümeti sürekli övüp, muhalefeti ise sürekli topa tutması anlaşılacak şey değil ve tarafsız olması gereken medyanın yapacağı şey değil, olmamalı. Gazetelerin yazarları ile ilgli yaptırımlarına bile müdahale eden bir hükümet anlayışı var. Sabah akşam başbakanı ve partisini alkışlayan gazetecileri bile tasmalı tabir eden bir başbakanımız var.

Halkımız uyanık olmalı, gerçeklerin saklanıp, sabah akşam sahte ve uydurma haberlerle halkı uyutanlar her daim vardır ve var olacaktır. Ama sanmıyorum ki bugüne kadar hiç bu kadar satılmış kalem ve kiralık basın olsun.

İnsanları hedef gösteren, saldıran ve provake eden dersek ilk akla gelen militan(!) gazetelerden biri de internetten yayın yapan Habervaktim sitesi. Bu belki en uç örneklerden birisi. Bir millet böyle uyutulur işte.

Ama bayrak kaldırılsın diyen kerkenezlerin, dinci bozmalarının akil ilan edilip,baştacı olduğu günümüzde, medyanın bu kadar tekel ve parababalarının da bu kadar iktidar yalakası olduğu günümüzde bunları doğal karşıladığımı tekrarlıyorum. Bu rezillikleri yapanlar yarın olası bir sol parti iktidarında da, en solcu, en Atatürkçü, hatta ve hatta komünist belki de Marksist kesilecekler. Bunlar kalemi kiralıklardır. Yazar değil dalkavuktur.

Nasıl dün Kenan Evren'e methiye düzüp, Menderes' e hakaret ettiklerini unutup darbe mağduru kesildilerse yarın da aynı tiyatroyu sergilemek için burada olacaklar. Balık hafızalı olmayalım yeter ki...


0 yorum:

Yorum Gönder