Erdoğan Ne Demeye Çalışıyor?

Erdoğan Moğolistan gezisi yaptığı şu günlerde, Türk Silahlı Kuvvetleri hakkında sorulan bir soruya, "Cumhuriyet hükümeti'nin isteği doğrultusunda adımlar atılacak" cevabını verdi.


Başbakan ne demek istedi muamma, ama yeni ve farklı şeyler olacağı açık olarak gözüküyor. Önceden beri inatla Türk Milleti yerine bu millet ifaddesini kullanan Erdoğan artık Türkiye Cumhuiyeti ifadesinden de vazgeçiyor sanırız. Bu tanımı ilk kez söylemesi, hele de bugünlerde tesadüf değil, planlanmış bir adım gibi gözüküyor.

İkinci dikkat çekici bir nokta, TSK'nın hükümet isteği doğrultusunda atacağı adımlar ne olacak? Muhtenmelen Pkk'nın çekilmesi olayına TSK'nın müsade edeceği ve serbestlik alanı tanıyacağı fikri çıkıyor ortaya.

Silah bırakmadığı halde, sanki silah bırakıyormuş gibi gösterilen Pkk, artık siyasetimizi ve orduyu tamamen etkisi altına almış gözüküyor. Bu günleri görmek gerçekten acı verici. Öcalan barış metninde bile çapulcu sürüsü Pkk ile koca ülkeyi tehtit etmekten geri durmuyor ve bu metin barış metni olarak alkış durulan bir metin oluyor.

Gerçekten rezaletin son noktası...

0 yorum:

Yorum Gönder